Besökte i dag sjön Sunnerstaviken.

Sunnerstaviken är en liten sjö som ligger i Sunnersta – Uppsala i anslutning till fyrisån. Den finns med i SMHI,s sjölista.  Den ligger i kläm mellan Sunnerstaåsen och bebyggelsen samt fyrisån.

Dagens väder var strålande solsken och en svalkande nordan. Jag tog en proRingduva i bjarktopp1menad dit och på vägen ner hörde jag många småfåglar, bl.a. Svarthätta, koltrast i mängd, gråsparv, sädesärla, taltrast ? inte säker på tal och dubbeltrast. Ringduva i en björktopp, samt flera oid. läten. Jobbar med inlärning av lätena.
Framme vid sjöns enda brygga riggade jag upp tuben och tog lite dryck för att piggna till lite efter promenaden. Jag placerade alla grejer så de inte skulle åka i sjön och började spaningen. Till min glädje fanns här gott om Sothöns i alla former.

Även Knipa visade sig vara aktiva, jag fick några bilder på dem.

Tornseglarna är ena riktigt svåra att få på bild men här ett försök, det var gott om demTornseglare1 här. De har troligen många bon i den gamla Sunnersta herrgård med kringbyggnader.
Så har sländorna börjat flyga, såg en i strandvegetationen.

Storskarven höll hela tiden på med vingputsning på en flotte ute i sjön, långt bort i andra änden. Dessutom såg jag på andra sidan en fågel jag tror var skrake, dock inte säker.
Hem färden var tyngre då det blev mycket uppför. Dock hörde jag denna lilla gynnare i ett buskage. Sävsångare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s